Macadamia chokoladekage

Blød og lækker kage, som er nem og hurtig, at lave i microovn. Perfekt en varm sommerdag, hvor man ikke orker en varm ovn. Med gode råvarer opstår magi...

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Skyl først bønnerne grundigt i en sigte, til de ikke skummer.
 
Blend bønnerne, kom smørret i og blend det sammen med.
 
Blend macadamianødderne til fint mel, bland de øvrige tørre ingredienser i.
 
Kom de tørre ingredienser i bønnemassen og blend det sammen.
 
Tilsæt æg og blend igen.
 
Riv eller hak chokoladen meget fint, og blend den i kagedejen.
 
Kom dejen i en smurt form, eller dyb tallerken, som kan rumme 5 dl. mindst.
 
Sæt kagen i microvnen og bag ved fuld effekt. I min skal den bages 3:40 min. Hold øje med den ikke bobler over kanten, sluk med det samme og åbn ovnlågen, hvis det sker. Genoptag bagningen umiddelbart efter.
 
Tjek tilsidst med et grillspyd, der skal komme rent ud, når den er færdig. 
 
 
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Stykker (44,54 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
168

8%

fedt
11 g

15%

Mættet
4 g

22%

kulh.
14 g

5%

protein
4 g

8%

Kostf.
<1 g

3%

Natrium
124 mg

5%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus