Macarons

En sprød lille kage, med lækker sej midte og saltet karamel.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Kilde: Chocolat.dk

Mandler smuttes og blendes med flormels og cacao. Hvis du bruger mandelmel blandes det sammen.

Æggehvide og sukker piskes ved laveste hastighed i 1 minut, derefter ved højeste hastighed til det danner bløde toppe.

Blandingen med mandelmel sigtes i og blandes. Pres dejen mod skålen med en dejskraber ca. 35 gange.

Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tyl. Eller brug en frysepose og klip hul i hjørnet. Sprøjt macarons ud, så de har en diameter på ca. 3 cm. De flyder ud, så det kan være en hjælp, hvis du bruger en macaronmåtte, der angiver størrelsen.

Tørrer let i ca. 30 min. Overfladen skal kunne berøres let, uden at hænge ved. Vær opmærksom på at luftfugtigheden ikke er for høj, hvis der laves anden mad samtidig.

Bages ved 160 grader i 12-16 min.

Køler af på bageplade og lægges derefter sammen med en lille skefuld saltkaramel (Dulche de leche karamellen røres med lidt salt).

  160°C  12 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Macarons (17,67 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
69

3%

fedt
2 g

3%

Mættet
<0 g

1%

kulh.
12 g

4%

protein
2 g

3%

Kostf.
<0 g

2%

Natrium
161 mg

7%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus