Madpandekager

Dejligt bløde madpandekager med fuldkornsmel

Indtastet af:Henriette

Opskriften giver 5 stk

Ingredienser:

100gHvid hvedemel
60gHvedemel
1dlKærnemælk
2stkÆg
2spskRapsolie
½tskSalt, bordsalt
2dlVand
Bland de 2 slags mel med salt og vand. Sørg for at alle klumper er pisket ud.
Tilsæt æggene, olien og kærnemælken og pisk igen.
Lad dejen hvile i 5 minutter, og steg pandekagerne uden fedtstof på en god slipletpande.
 
Fyld pandekagerne med grønt, kød og dressing. 
 
 
Tips:
 
Antallet af pandekager er, når de steges på en stor pande (28 cm.)
 
Hvid hvedemel kan udskiftes med anden slags fuldkornsmel, eks. grahamsmel.
 
Kærnemælken kan erstattes af anden slags mælk, syrnet mælkeprodukt eller vand. Vær dog opmærksom på at det påvirker dejens konsistens hvis kærnemælk erstattes, så mængden af væske skal justeres. 
 
Forslag til fyld: salat, tomat, majs, revet gulerod, avodaco, hummus, tun, kylling, oksestrimler, eller min favorit: Jensens pulled chicken. Eller fyld dem mexican style som tortillas med godt krydret kød, guacamole, salsa og revet ost.
 
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 stk (118,2 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
190

9%

fedt
8 g

11%

Mættet
<1 g

5%

kulh.
22 g

8%

protein
7 g

14%

Kostf.
3 g

11%

Natrium
194 mg

8%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus