Osso Buco

Brødrende Prices Osso Buco opskrift, som set på DR TV

Indtastet af:Leif Andersen

Kilde: http://www.dr.dk/Mad/opskrifter/spise-med-price/osso-buco.html

Osso Buco (Kalveskanken) vendes i mel, blandet med salt og peber. I en gryde opvarmes olivenolie og kalveskank skiverne brunes heri.

Brun kun nogle få stykker ad gangen.

Løg og hvidløg hakkes fint og klares i olie i gryden. Gulerødder, selleri og blegselleri hakkes fint. Kom grøntsagerne ned til løgene og sauter også dem.

Tilsæt hvidvin, flåede og hakkede tomater, samt tomatpuré. De flåede tomater moses med grydeskeen.

Læg kødet i gryden og hæld oksebouillon over, så de lige er dækket.

Læg låg på og skru ned for varmen. Lad retten simre i mindst 2 1/2 time. Rør engang imellem, så det ikke brænder på.

 

Gremolataen

Hak persille og hvidløg fint. Riv skallen af citronen og bland det hele godt.

 

Retten serveres oprindeligt med en risotto, men almindelige kogte ris er også godt til.

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (1083,33 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
946

47%

fedt
33 g

47%

Mættet
13 g

67%

kulh.
39 g

14%

protein
119 g

238%

Kostf.
9 g

36%

Natrium
1047 mg

44%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus