Pizzadej

Sprøde bunde og luftig kant på pizzaen får man med denne opskrift, som endda er nem at lave.

Indtastet af:Leif Andersen

Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt olivenolie og salt.
Ælt på maskine mens melet tilsættes. Start med durummelet.
Hæld hvedemel på, til dejen er blød og stadig lidt klistret. Dejen skal ikke flyde for hurtigt ud, men må dog gerne synke ganske langsomt, når røremaskinen er slukket.
Læg dejen i en stor skål smurt med lidt olivenolie. Læg husholdningsfilm over. Den skal have i en times tid, alt efter mængden af gær du har brugt.

Del dejen i 4 lige store stykker og læg dem på bordet. Lad hæve igen i 1/2 times tid.
Imens kan du skære tomater osv. til at putte på pizzabundene.

Tryk de 4 stykker dej flade, startende indefra og ud. Brug ikke en kagerulle. Pizza er bedst med en højere og sprød kant.
Hvert stykke dej kan blive ca. 30 cm i diameter.

Bag pizzaerne i ovnen på så høj varme som muligt til kanten af pizzaen er gylden og sprød.
Kategorier:
BagværkPizza
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 pizzabunde (298,63 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
598

30%

fedt
13 g

19%

Mættet
2 g

8%

kulh.
107 g

40%

protein
15 g

29%

Kostf.
5 g

20%

Natrium
1366 mg

57%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus