Råmarineret laks

Lækker forret med sæsonens råvarer.

Indtastet af:Malene

Start med at lave aiolien. Pisk æggeblommerne seje og lyse med salten, og rør senneppen i. Pisk olien i lidt ad gangen i en tynd stråle. Hvis der tilsættes for meget olie på en gang, kan man risikere, at aiolien skiller. Når alt olien er brugt, og du har en fast aioli, presses hvidløget og røres i.

Skær laksen og æblet i små tern, og kom det i en skål sammen med limesaften. Hak fennikel og persille fint og rør det i laksen sammen med lidt salt og peber. Stil det på køl i mindst en halv time inden du skal servere det.

Når du er klar til at servere forretten, stikkes rugbrøden ud med et udstikkersæt, så du får 8 stykker. Rist dem på en brødrister eller i ovnen, til de er sprøde uden på, men stadig saftige inden i. Placer udstikkeren på en skive ristet rugbrød, og fyld den op med laks. Pres det let, så det kan holde formen, når du fjerner formen. Fortsæt til du har anrette dem alle 8. Hak valnødderne helt fint og drys dem på toppen af lakseportionerne sammen med en kvist presille. Lav en stribe med en teske pesto på hver tallerken. Kom aiolien i en pose og klip det ene hjørne af, så du får en sprøjtepose. Lav små dutter af aiolien ovenpå pestostriben, og placer et hindbær imellem. Er du i tvivl om anretningen, så se billedet herover. 

Kategorier:
Forretter
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (186,25 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
463

23%

fedt
36 g

52%

Mættet
5 g

24%

kulh.
13 g

5%

protein
21 g

42%

Kostf.
3 g

14%

Natrium
194 mg

8%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus