Ribssaft

Skøn syrligsød ribssaft, som er let at koge i en tuttifrutti.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 2 liter

Ingredienser:

2kgRibs, rå
1kgRørsukker

Følg vejledningen på tuttifruttien. Tilsæt gerne 1 tsk. citronsyre i vandbeholderen, det skulle få bærrene til at safte bedre og man slipper for kalkaflejringer.

Det er en smagssag, om man vil tilsætte sukkeret med det samme, så man kan tappe færdig saft direkte i skoldede flasker. Det kan give en uens sukkermængde i flaskerne, hvis man koger en stor portion.

Saften kan også tappes over i en gryde og sukker tilsættes i forhold til mængden: 1 liter saft tilsættes et halvt kg. sukker. Saften skal kun lige koges et par min. så sukkeret er smeltet.

Flaskerne fyldes, så evt. skum løber over kanten og lukkes derefter straks.

Kategorier:
SyltningDrikkevarer
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 liter (1500 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
2680

134%

fedt
17 g

24%

Mættet
4 g

20%

kulh.
632 g

234%

protein
13 g

26%

Kostf.
42 g

168%

Natrium
30 mg

1%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus