Ris a´la mande

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Hvis du ikke har en rest, koges først grød af 100 g. grødris og 5 dl mælk, gerne tilsat en flækket vanillestang og alle kornene. Følg fremgangsmåden, som du kan se i opskriften risengrød.

Når grøden er afkølet helt i køleskab, piskes fløden godt, men pas på den ikke gryner. Der røres lidt af flødeskummet ind i grøden, så grøden fordeles godt, derefter tilsættes resten af flødeskummet.

Mandlerne koges op i lidt vand, nemt i mikroovn. De afkøles, gerne ved at hælde koldt vand over. Vandet hældes fra og mandlerne smuttes, så de kommer ud af deres brune hinde. Derefter hakkes de, ikke for groft. Husk at tage en hel mandel fra, hvis der er mandelgave. De hakkede mandler blandes i grøden.

Ris a´la manden smages nu til med vanille (dog ikke hvis grøden er kogt med en vanillestang), sukker og få saltkorn (fint salt). Smagen bliver allerbedst, hvis den hviler til dagen efter, men den er serveringsklar med det samme.

Serveres med lun kirsebærsovs, eller som på billedet: de lækreste Amarena Fabri kirsebær direkte fra glasset ved stuetemperatur.

Så godt, så man kan høre englene synge...


Kategorier:
Desserter
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (241,38 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
498

25%

fedt
33 g

47%

Mættet
17 g

87%

kulh.
40 g

15%

protein
11 g

22%

Kostf.
2 g

7%

Natrium
117 mg

5%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus