Risengrød

På den nemme måde uden at brænde på...

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Foto: Leif Andersen 2013

Opskriften giver 4 portioner

Ingredienser:

400gGrødris
2dlVand
2ltrMælk
1drysSalt evt.
Grødris koges med vandet ved høj varme til det er fordampet, derefter tilsættes mælken. Under omrøring, ved god varme, bringes det i kog, til det koger op til ca. dobbelt størrelse. Sluk straks og læg låg på. 
Gryden pakkes ind i viskestykker og et par dyner og hviler i 60 min. 
Derefter sættes gryden tilbage på kogepladen, og koges ind til passende tykkelse, ved svag varme, mens der røres hyppigt. Smages evt. til med et drys salt.

Serveres med kanel, sukker, smørklat og et godt glas rød saft, f.eks. kirsebærsaft.

Tip: brug aldrig en rund grydeske til at røre med, men brug i stedet en grydeske med flad/lige kant eller en spartel, da den rører en større del af bunden og derfor undgår man at brænde grøden på.

Traditionelt koges risengrød med sødmælk, det er dog ikke nødvendigt. I denne opskrift er der brugt minimælk, men brug den mælk du bedst kan lide.
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (565,94 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
550

28%

fedt
4 g

5%

Mættet
2 g

9%

kulh.
104 g

39%

protein
24 g

48%

Kostf.
<1 g

2%

Natrium
172 mg

7%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus