Røget bacon, i saltlage

Indtastet af:Leif Andersen

Her ses en nakkefilet lavet på samme måde som ribbenssteg

Opskriften giver 1 stk

Ingredienser:

Saltlagen
1ltrvand
170gsalt
30gsukker, gerne Muscovadosukker
Evt. krydderier til lagen
2tskpeberkorn
2tskAllehånde, hele
2tsktørret timian
1spskEnebær, hele
Kødet
1stkribbensteg

Bemærk: når du steger baconen ændres næringsværdierne markant.

Kog salt, sukker, vand og krydderier i nogle minutter. Lad lagen køle af i køleskabet til næste dag. Det er en fordel af lave rigeligt med lage. Det kommer an på beholderen som skal bruges når kødet skal marineres.

Skær ribbenene og evt. sværen af ribbensstegen. 

Læg stegen i en beholder og overhæld med lage. Sørg for ikke at bruge for stor en beholder, da stegen skal være helt tildækket. 

Læg sammenkrøllet bagepapir (eller andet) i toppen af beholderen, så stegen holdes under overfladen hele tiden. Stil beholderen i køleskabet i 3 dage. 

Skyl baconen under den kolde hane. Tør den med køkkenrulle/viskestykke og læg den på et viskestykke i køleskabet i 2 dage inden den evt. røges.

 
Røgningen 

Baconen bliver bedst og holder længst hvis den røges, men kan spises uden.

Fyld en alubakke med røgsmuld og tryk det let sammen. Der skal bruges ca. 1 liter røgsmuld.

Hæld lidt sprit i hjørnet af alubakken og antænd.

Når flammen går ud, og smulden begynder at ryge, sættes bakken ind i bunden af røgeovnen.

Baconen hænges op og røges.

Gentag denne proces 1-2 gange mere. Jeg foretrækker ialt 2 røgninger.

Efter røgning kan baconen tørres yderligere. Jeg skærer den normalt i tynde skiver med det samme, vacuumpakker og lægger det i fryseren i portioner af ca 120 gram.

Kategorier:
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 stk (609 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
1632

82%

fedt
137 g

195%

Mættet
50 g

251%

kulh.
3 g

1%

protein
101 g

202%

Kostf.
<0 g

0%

Natrium
2691 mg

112%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus