Salat med laks, ovnbagte kartofler, majs og popcorn

Lækker middagssalat, som børnene også kan lide.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Laksen krydres efter smag, ryges eller steges, afkøles helt og deles i mindre bidder med en gaffel inden den blandes i salaten.

 
Kartoflerne renses eller skrælles, deles evt. i mindre bidder. Tørres i et klæde og kommes i en pose (frysepose), hæld ca. 2 spsk olivenolie og 1 tsk salt i og ryst godt. Fordeles på bagepapir og bages i ovn til de er sprøde ca 20-25 min.
 
Imens klargøres de øvrige ingredienser til salaten. Grøntsagerne skæres i mindre bidder. Majskernerne skæres af kolben og popkornene poppes.
 
Salaten samles i sidste øjeblik før serveringen.
 
Kan også laves med en rest kylling eller hvad du lige har.
 
 
Info low fodmap: majs er begrænset til 40 g. pga. Oligo og Polyoler. Spinat er begrænset til 150 g pga. Oligo. En portion indeholder dog kun 25 g spinat, men vær opmærksom på at nedsætte/udelade majs, hvis du er følsom for Oligo.

  225°C  20 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (346,09 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
395

20%

fedt
14 g

20%

Mættet
3 g

14%

kulh.
53 g

20%

protein
18 g

35%

Kostf.
6 g

25%

Natrium
426 mg

18%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus