Salat med stegte svampe og rugbrødscroutoner

Indtastet af:

Opskriften giver 2

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Sådan gør du:

Vask salaten og slyng den i en salatslynge.Rens svampene for jord og snavs og skær dem i mindre stykker, hvis de er store eller riv dem midt over, hvis de er små. Pil skalotteløget og hak det halve løg. Pil hvidløgsfeddet og riv det. Steg svampene på en meget varm pande i lidt olie, til de har fået farve. Tilsæt halvdelen af skalotterne og hvidløget. Tag svampene fra varmen og lad løgene stege kort på eftervarmen. Når løgene er sauteret af, så lad balsamicoen få et opkog på panden, så den mister lidt af sin stærke syrlighed. Varm en ny pande med lidt olie og sauter resten af løgene, uden at de tager farve.
Skær majskornene løs fra majskolben og kom dem på panden med løgene sammen med de friskbælgede ærter. Begge dele skal varmes meget forsigtigt igennem og forblive sprøde. Smag til med salt. Skær rugbrødet i små tern på ca. 3 x 3 mm og fordel dem ud på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olie over og bag dem ved 160 grader i 10 minutter, til de er blevet sprøde. De bliver først rigtig sprøde, når de er kølet helt af.

Anret salaten på en flad tallerken eller et fad med svampene i bunden. Drys balsamicosvampene og derefter majsærte- løgblandingen ovenpå. Afslut med de sprøde rugbrødscroutoner og et dryp olivenolie. 

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk