Scones

Indtastet af:
Kilde: Politikens nye bagebog

Opskriften giver 8 stk

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Sigt mel, bagepulver, flormelis og salt sammen.

Gnid smørret ind i melet med fingerspidserne, til dejen ligner brødkrummer.

Hæld mælk i og saml hurtigt dejen med en gaffel. Den skal være blød og klistret. Hæld dejen ud på et melet bord.

Dejen kan blandes på køkkenmaskine efter samme principper, men pas på ikke at køre længere end lige akkurat nødvendigt.

 

Drys mel på dejen og tryk den til en bold. Tryk den flad i ca. 1 - 1,5 cm's tykkelse og udstik scones med et glas eller en udstikker med glat eller bølget kant. Læg de udskårne scones på bagepapir på en plade og pensl dem med sammenpisket æg eller mælk.

 

Bag dem ved 220 grader i 10-12 minutter, til de er hævede, gyldne og gennembagte. (NB! Der skal hele 4 tsk bagepulver til, for at scones kan blive lette nok, men 'kemien' fordamper under bagningen).

 

Tips: Scones kan fryses, men de er så hurtige at lave, at der ikke er nogen grund til at lade dem tage plads op i fryseren.

 

Scones stammer fra de engelsktalende lande. Scones spises lune til te, og de bliver ofte serveret med både smør, tyk fløde og jordbærsyltetøj.

  220°   12 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk