Surdej

Surdej lavet på fuldkornshvede og en lille smule gær. Egner sig til både rugbrød og hvedebrød.

Indtastet af:

Opskriften giver 1 portion

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Gæren opløses i kærnemælken og melet røres i. Surdejen skal så have lov til at stå på køkkenbordet i en glasskål med husholdningsfilm over i 3-4 dage, hvor du blot skal røre i den et par gange om dagen. Herefter er den klar til brug, og du skal blot huske, at tage lidt af “den nye” dej fra, som så bliver til en ny surdej.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk