Taco tærte

Lækker krydret og sprød tærte, som alle vil kunne lide. Perfekt til en buffet, hvor glutenallergikere og LCHFére spiser med.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Kilde: frk.sveske/madbanditten, dog ændret i min udgave

Foto: Leif Andersen, 2014

Tænd ovnen på 180 grader.

Kværn mandler og sesamfrø til mel. Smulder det eller hak det i en foodprocesser eller lign. sammen med Fiberhusk, salt og smør. (Fiberhusk kan erstattes af andet f.eks. mel der kan suge/samle dejen lidt)

Saml tilsidst dejen med 1 lille æg.

Pres dejen ud i en lille smurt tærte-eller springform (20-22 cm Ø).

Forbag bunden 10 min.

 

 

Tilbered fyldet imens:

Smelt smørret i en pande, svits løg, hvidløg og derefter oksekød. Lad det simre. Imens renses og hakkes peberfrugterne. Jeg brugte 3 små, slanke snackpeber, hvis du bruger 1 alm. peber er det nok med 1-2 stk afhængig af størrelse.

Kom perberfrugt og krydderier i og lad simre kort.

Kom fyldet op i den forbagt tærtebund.

Pisk æggemassen sammen og hæld det over.

Fordel osten over tærten.

Bag tærten igen ca. 25 min. til osten er gylden og æggemassen har sat sig.

 

Server med en god salat og evt. dit yndlings tex mex tilbehør; guacamole, salsa, jalapenjos, cremefraiche...

  200°C  35 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Stykker (116,32 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
260

13%

fedt
18 g

26%

Mættet
7 g

34%

kulh.
7 g

2%

protein
19 g

37%

Kostf.
3 g

11%

Natrium
412 mg

17%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus