Vandbakkelser med flødecreme

Super lækre vandbakkelser der kan fyldes med syltetøj og flødecreme, eller lige hvad du har lyst til.

Indtastet af:
Kilde: frk.cutecarbs.dk

Opskriften giver 5 store boller

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Bring vand og smør i kog i en kasserolle.

 

Bland mel, sukker og salt i en skål og drys lidt ad gangen i det kogende under konstant piskning. Fortsæt med at piske ca. 2 min. ved god varme. Brug evt. en håndmikser.

 

Lad blandingen køle noget ned, men pisk i det indimellem.

 

Slå æggene ud. Hæld et æg i dejen ad gangen og pisk til det er forenet inden det næste æg piskes i.

 

Sæt dejen på bagepapir med en spiseske.

 

Bag dem ved 200 grader i 30-35 min. Lad være med at åbne lågen før tid, da de ellers kan falde sammen.

 

Vi brugte dem som fastelavnboller med hindbærmarmelade og vanilleflødecreme som fyld. I stedet for glasur brugte vi chokolade smeltet med lidt smør. Men der er jo faktisk uendelig mange variationsmuligheder og ingen grund til at begrænse denne lækre sag til fastelavn.

  200°   30 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk