"Verdens bedste brød"

Ihvertfald et af de nemmeste, da det ikke skal æltes

Indtastet af:Leif Andersen

Kilde: Jim Lahey, New York (opskriften er ændret i forhold til kilden)

Luftigt brød uden at ælte
Foto: Leif Andersen, 2011

Opskriften giver 1 brød

Ingredienser:

1ærtstørrelsegær
5dlvand
10dlHvedemel
2 ½tsksalt
Gær på størrelse med en ært blandes i koldt vand. Mel og salt tilsættes og det hele røres sammen med en grydeske til der ikke er melklumper. 
Overdækkes med husholdningsfilm og hæver mindst 12 timer. På et meldrysset bord hældes dejen ud og foldes 4-6 gange.
Dejen lægges i et oliesmurt fad og hæver yderligere 2 timer. 
En støbejernsgryde eller Römertopf stilles i ovnen. Der tændes på 250 grader. 
Når ovnen er varmet op hældes dejen forsigtig i gryden/Römertopfen og der lægges låg på. 
Bages nu i 30 minutter. Tag låget af og bag videre i 15 minutter ved 220 grader.

  250°C  45 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 brød (976,14 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
2156

108%

fedt
10 g

14%

Mættet
1 g

6%

kulh.
462 g

171%

protein
59 g

117%

Kostf.
23 g

91%

Natrium
3907 mg

163%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus