Viking-gryde med svinemørbrad. Den originale fra Viking Bøfhus

Den originale Viking-gryde fra Restaurant Viking i Århus (det senere Viking Bøfhus)

Indtastet af:
Kilde: Artikel i Århus Stiftstidende om det gamle Viking Bøfhus i Århus

Opskriften giver 10 portioner

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Smør brunes i en tykbundet gryde. 

Karry tilsættes og brunes til det ryger let. Tilsæt så paprika og kort efter de finthakkede løg. Når løgene er næsten møre, tilsættes mel. Det bages godt igennem. 

Tilsæt så ret varm mælk og bag det hele op, så der opnås en vælling-konsistens. 

Tilsæt derefter tomatpasta, finthakkede hvidløg, fløde samt salt og peber. 

Saucen holdes varm - eventuelt i vandbad. Den må under ingen omstændigheder koge! 

Kødes befries for sener, flækkes på langs tre-fire gange og skæres på tværs i passende strimler ( 1 x 4 cm). 

Kødstrimlerne lynsteges i brunet smør - ikke for meget ad gangen. Kødes må kun steges, som man ville stege en engelsk bøf. Altså: Kom ikke for meget kød på panden ad gangen. 

Det lynstegte kød væltes i den varme sauce, hvor det hviler” i ca. 20 minutter, så det afgiver smag til saucen. Det må endelig ikke komme i kog, kun holdes varm. 

Til slut tilsættes whisky efter smag. 

Retten serveres med hjemmelavede pommes frites. 

Tilbehør kan være porre- og rødbedestrimler, ristet i honning.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk