Cæsarsalat

Fremgangsmåde:

{ Sprøde kikærte-croutoner} 
1 dåse kikærter
1 spsk. olivenolie
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. havsalt

{ Ingredienser til 4 personer }
4 strykker parmaskinke
2 kyllingefileter (cirka 300 g)
2 tsk. smør eller olivenolie til stegning
2 stk. hjertesalater
1 lille rødløg
1 lille pære
1 håndfuld tørrede tranebær
Parmesanflager til servering
1 portion sprøde kikærte croutoner
Friskkværnet peber

Start med at lave dressingen. Kom æggeblomme, citronsaft og dijonsennep i en blender, foodprocessor eller minihakker, og kør. Tilsæt olien lidt efter lidt, indtil konsistensen minder om mayonnaise. Skræl pæren, fjern kernehuset og skær kødet i mindre tern. Tilsæt pæretern og revet parmesan til køkkenmaskinen, og kør igen, indtil du har en helt glat, cremet dressing. Smag til med salt og peber, og stil dressingen i kølesskabet indtil servering.

Dup kyllingefileterne tørre med køkkenrulle, og gnub dem med en smule friskkværnet peber. Vikl dernæst to stykker parmaskinke rundt om hver filet. Opvarm en smule smør og/eller olivenolie på en pande, og steg kyllingefileterne ved middelvarme, cirka 7 minutter på hver side, indtil skinken er sprød og kyllingen gennemstegt. Tag kyllingen af panden, og lad den hvilke, imens du anretter resten af salaten.

Skær bunden af hjertesalaterne, og pluk de enkelte blade fra hinanden. Skyl og slyng bladene, og anret dem på et stort salatfad. Skær rødløget i tynde ringe, og fordel dem over hjertesalatbladene. Skær pæren i både, og anret dem ovenpå salaten i små vifter. Drys de tørrede tranebær og kikærte-croutoner over salaten, og placér kyllingefileterne skåret i skiver oven på. Dryp tilsidst dressing over hele herligheden, top med lidt parmesanflager, og servér. Der er rigeligt af dressingen, så kom resterne i en skål, så hver middagsgæst selv kan dryppe lidt ekstra over sin tallerken.

Kategorier:
Salater
kommentarer leveret af Disqus