Æblesmør

Krydret æblemarmelade - der også kan laves af umodne nedfaldsæbler

Fremgangsmåde:
Æblerne skylles og skæres i grove tern. Kommes i en tykbundet gryde med skræl og kernehus, men evt. urenheder fjernes. Koges ved svag varme i 30-40 min. til æblerne er helt udkogte. Pureres derefter gennem en sigte, lidt ad gangen.
 
Simrer igen ved svag varme med sukker, krydderier og citron, ca. 30-40 min. eller til det er en tyk mos.
 
Hældes på skoldede glas og gemmes på køl, evt. kan noget af portionen fryses for længere holdbarhed.
 
Kan spises på brød i stedet for smør, i sandwich, som marmelade, i bagværk, lagkager, eller som tilbehør til vildtretter.
kommentarer leveret af Disqus
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 glas (600,08 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
741

37%

fedt
2 g

3%

Mættet
<1 g

3%

kulh.
179 g

66%

protein
2 g

5%

Kostf.
3 g

14%

Natrium
8 mg

0%

Anslåede værdier