Chokolademynteis

Mild, frisk og lækker is med chokolade, der smelter på tungen.

Fremgangsmåde:

Pluk bladene af mynten og kog op med vand og sukker. Lad det simre i ca. 15 min til det begynder at have sirupskonsistens. Sigt bladene fra og køl siruppen helt af, den kan med fordel laves i god tid.

Bland den kolde sirup med fløde og mælk og kør den på ismaskine.

Smelt chokoladen med cacaosmør og fordel i små muffinforme af silikone eller lign. Frys chokoladen.

Når isen er ved at være færdig, vendes chokoladen ud og hakkes. Rør den straks i isen og fordel derefter isen i formene og sæt på frys indtil servering. Hvis isen står i længere tid skal den gerne tempereres 15 min. 

Note: Almindelig hakket chokolade har en tendens til at føles grynet i munden, når det fryses. Derfor smeltes chokoladen, for at ødelægge krystalliseringen, da det giver en lækker chokolade,der smelter i munden og smagen frigives. Cacaosmøret fremmer smeltningen og øger derved smagen, men den kan evt. udelades. Den hakkede "frosne" chokolade, der anvendes i isen, smelter ved stuetemperatur og skal derfor holdes frossen til den er blandet i isen.

kommentarer leveret af Disqus
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (133,5 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
341

17%

fedt
20 g

28%

Mættet
13 g

63%

kulh.
37 g

14%

protein
3 g

7%

Kostf.
<0 g

1%

Natrium
24 mg

1%

Anslåede værdier