Gulerodschutney med havtorn

Lækker sødme fra gulerødderne og syrlighed fra havtorn. Pifter enhver gryderet op....

Kilde: Inspiration fra Politikken

Ingredienser:

Opskriften giver: 25 Små portioner


3spskOlivenolie
1stkStort løg
2fedHvidløg, rå
400gGulerødder
2spskSukker
4dlVand
½dlÆblecidereddike
½dlHvidvinseddike
80gHavtorn
2tskSalt
2stkFrisk chili
Fremgangsmåde:

Løgene pilles og hakkes.

Gulerødderne skrælles og skæres i små tern.

Chilierne hakkes fint.

Løgene svitses klare i olie, tilsæt gulerødderne, halvdelen af de hakkede chilier og svits dem med et par min.

Drys sukker på, tilsæt eddikerne og vand.

Simrer 1-2 timer, tilsæt evt. mere vand undervejs, det må ikke koge tør.

Hvis gulerødderne ikke koger ud, så blend ca. 3/4 groft. 

Tilsæt havtorn og lad koge ca. 5-10 min. mere.

Smag til med salt, chili, evt. mere sukker og eddike.

Hældes på skoldede glas, eller fryses i mindre portioner.

Beregn ca. 2-3 spsk chutney pr. portion.

 

Kategorier:
Tilbehør
kommentarer leveret af Disqus
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Små portioner (43,5 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
28

1%

fedt
1 g

2%

Mættet
<0 g

1%

kulh.
4 g

1%

protein
<0 g

1%

Kostf.
<1 g

3%

Natrium
147 mg

6%

Anslåede værdier