Græskarbrød

En rigtig lækker krydderkage, med en dejlig varm og hyggelig smag. Perfekt til et glas mælk...

Ingredienser:

Opskriften giver: 10 skiver


200gSpeltmel
65gFuldkornsspeltmel
1tskNatron
½tskBagepulver
1 ½tskKanel
1tskVanille, pulver
1knivspidsIngefær, stødt
1knivspidsKardemomme
1knivspidsNelliker
1knivspidsMuskat
1drysPeber, sort
½tskFint salt
250gMuscovado sukker
250gGræskarpure
250gSmeltet smør
1stkÆg
2tskÆblesirup eller juice, evt. appelsin
Fremgangsmåde:
Græskarpure kan du lave selv, ved at bage et renset Hokkaido græskar i ovnen, skåret i både og uden kerner. Det tager ca. 30-35 min. ved 200 g. før det er mørt, du skal kunne stikke igennem det, med en gaffel. Lad det køle lidt af og herefter kan det blendes til pure.
 
Bland de tørre ingredienser i en skål, bortset fra muscovadosukker som blandes direkte i de våde ingredienser i en anden skål. Sigt det tørre over det våde og foren de to lidt forsigtigt, til der ikke er flere mellommer.
 
Kom dejen i en smurt form og bag ved 180 grader i ca. 1 time. Stik gerne i den med et grilspyd eller lign. som skal komme ren ud. Dæk evt. overfladen med stanniol efter 45 min.

  180°C  60 minutter

kommentarer leveret af Disqus
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 skiver (95,53 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
408

20%

fedt
21 g

31%

Mættet
13 g

66%

kulh.
49 g

18%

protein
5 g

9%

Kostf.
2 g

8%

Natrium
213 mg

9%

Anslåede værdier