Græskar speltotto

Denne speltotto har en dejlig cremet konsistens pga. græskarpure'en. Den har mere bid end en risotto og mætter derfor også mere.

Fremgangsmåde:
Græskarpure kan du lave selv, ved at bage et renset Hokkaido græskar i ovnen, skåret i både og uden kerner. Det tager ca. 30 min. ved 200 g. før det er mørt, du skal kunne stikke igennem det, med en gaffel. Lad det køle lidt af og herefter kan det blendes til pure.
 
Skyl perlespelten i en sigte under den kolde hane, til det ikke skummer mere. Kog den herefter med rigeligt vand, et skvæt Noilly Prat, fond og salt, det tager ca. 15-20 min. før de er møre.
 
Riv parmesanost imens. Snit forårsløg. Gør tilbehør klar, f.eks smuldret feta, ristede græskarkerner, hakkede krydderurter som f.eks basilikum.
 
Når perlespelten er mør, hældes det overskydende vand over i en skål, da du skal bruge noget til at justere konsistensen med.
 
Svits forårsløg kort på en sauterpande, hæld perlespelt ved, græskarpure og juster med lidt af kogevandet. Tilsæt smør, ramsløg, muskat, salt og peber. Dernæst tilsættes parmesan og når den er smeltet, tilsættes æblecidereddike.
 
Tilsidst smages der til, så du får præcis den speltotto, du ønsker.
 
 
Fif: Hvis du har for meget græskarpure, kan du bruge det både i boller eller kage. Du kan finde lækre opskrifter på begge dele, her på opskriftsamleren. Græskarpure kan også fryses.
 
kommentarer leveret af Disqus
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (439,25 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
666

33%

fedt
25 g

35%

Mættet
9 g

43%

kulh.
82 g

30%

protein
27 g

53%

Kostf.
8 g

32%

Natrium
1501 mg

63%

Anslåede værdier