Sommer one pot med kylling og ris

Indtastet af:

Opskriften giver 4 personer

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Start med at forbered grøntsagerne. Skyl peberfrugterne, og pil redløg. Snit begge dele fint (husk at fjerne kerner og de hvide hinder fra peberfrugterne). Pil hvidløg, så de er klar til at komme i retten. Sæt grøntsagerne til side.

 

Krydr kyllingefileterne med ca. halvdelen af paprikaen samt salt og peber, og drun dem af i lidt olie ved høj varme. Tag dem op og sæt dem til side.

 

Skær chorizo i tern, imens kyllingen bruner. Kom evt. lidt mere olie på panden, og steg chorizo sprød heri. Efterfølgende kan du vælge at tage chorizoen op af retten, så den forbliver sprød, eller lad den blive i retten. Jeg lod den blive i retten, så den afgiver masser af smag.

 

Svits herefter peberfrugter og rødløg, til de begynder at blive lidt bløde - det tager ca. fem minutter. Pres hvidløget over grøntsagerne, og tilsæt det til retten sammen med resten af paprika. Svits det med et minuts tid.

 

Tilsæt ris, ærter, kogende vand, og tomatsauce og smuldr hønsebouillongterningerne i. Bring det til at simre, og rør godt rundt.

 

Læg kyllingefileterne ovenpå sovsen og tryk dem lidt ned. Lad retten simre i ca 25 minutter, til risene er møre. Rør forsigtigt rundt i one pot retten nogle gange undervejs, så risene ikke koger fast.

 

Hak persille, og skær evt citron i både. Drys persillen ud over retten inden servering, og server evt citron til.

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk