Ribssorbet på ismaskine
Opskriften giver 8 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Kog en sirup af 3 dl vand, sukker, 2 spsk glukosesirup og afkøl det.
Kog ribs med 1/2 dl vand til de alle er nogenlunde bristede. Det er ikke nødvendigt at ribbe rindende men de skal selvfølgelig være rensede. Si saften gennem et klæde og afkøl den.
Bland saft, sirup og æggehvide og frys det i ismaskine af 2 omgange, medmindre ismaskinen er meget stor. Den bør maks være 1/3 fyldt, da sorbet kan udvide sig voldsomt og bliver bedst, hvis den har plads til det.
Kom i fryseegnet bøtte og server gerne efter 3 timers ca. eller indenfor få dage. Temperer hvis den har stået så den er helt indfrossen.
Ps. I sorbet på ismaskine er det ikke nødvendigt at piske æggehvide, selvom mange opskrifter skriver det.