Blomkåls pizza

Keto/LCHF Opskrift.

Indtastet af:
Kilde: Madbanditten.dk

Opskriften giver 3 personer

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

 

NB!!!!! Der skal 2 spsk. profiber i "dejen" - jeg har ikke kunne finde det i listen så det er ikke medregnet.

 

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. 

2. Riv blomkål til blomkålsris på det fine rivejern i foodprocessoren. Hæld dem i en skål.

3. Overhæld blomkålsris med kogende vand og lad dem ligge heri i 1-2 minutter. Hæld dem over i en si og dræn vandet fra.

4. Hæld nu blomkålsris over i et rent viskestykke og knug al væsken ud af. Du vil blive overrasket over, hvordan du kan blive ved og ved og ved med at knuge væske ud. Fortsæt indtil den er ganske tør.

5. Hæld de tørre blomkålsris i en skål og bland med revet parmesan, oregano, Pofiber og æg. Rør sammen til en fast dej.

6. Læg et stykke bagepapir fladt på køkkenbordet og hæld dejen ud herpå. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul dejen flad med kagerullen ovenpå det øverste bagepapir. Fordel dejen så godt ud i kanterne som muligt. Fjern forsigtigt det øverste lag bagepapir og flyt det nederste stykke med blomkålsbunden over på en bageplade (fx ved at holde bagepladen i niveau med køkkenbordet og trække bagepapiret med dejen ud på den).

7. Forbag dejen i den forvarmede ovn (se punkt 1) i ca. 12 minutter, eller til den er dejligt gylden både i midten og i kanterne.

8. Tag ud og lad afkøle.

9. Løft eller let forsigtigt den afkølede blomkålsbund fra bagepapiret ved hjælp af en spatel. Herved undgår du, at den klistrer fast i bagepapiret. Bunden skal ikke flyttes, bare lige lettes fra papiret.

10. Fordel dit ønskede fyld på pizzaen, jeg har brugt lidt tomatsovs på bunden, revet ost og parmaskinke. Bag igen i 5-7 min.

11. Lad igen pizzaen afkøle, inden du serverer den med en dejlig salat til.

 

 

  225°   1 min ialt

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk