Krydderboller
Dejlige bløde boller med toner af kardemomme.
Opskriften giver 16 boller
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i lun mælk i en røremaskine.
Tilsæt salt, sukker, æg, blødt smør og kardemomme under omrøring.
Melet hældes i lidt ad gangen til dejen er tilpas. Lad maskinen ælte grundigt imellem hver gang der tilsættes mel. Dejen er tilpas når den begynder at få blank overflade, ikke flyder for hurtigt ud, men stadig er klæbrig.
Lad dejen hæve en times tid til dobbelt størrelse.
Del dejen i 16 stykker og form stykkerne til boller der lægges på en bageplade.
Lad hæve en lille times tid mens ovnen varmer op til 220 grader.
Pensl bollerne med æg blandet med en lille smule vand.
Sæt bollerne i ovnen og skru ned til 200 grader, og bag i 18-20 minutter.
Jeg sætter gerne en skål med kogende vand ind i bunden af ovnen, så der dannes damp under bagningen.