Osso Buco

Brødrene Prices Osso Buco opskrift, som set på DR TV

Indtastet af:
Kilde: http://www.dr.dk/Mad/opskrifter/spise-med-price/osso-buco.html

Opskriften giver 6 portioner

Ingredienser:

Osso Buco (Kalveskanken) vendes i mel, blandet med salt og peber. I en gryde opvarmes olivenolie og kalveskank skiverne brunes heri.

Brun kun nogle få stykker ad gangen.

Løg og hvidløg hakkes fint og klares i olie i gryden. Gulerødder, selleri og blegselleri hakkes fint. Kom grøntsagerne ned til løgene og sauter også dem.

Tilsæt hvidvin, flåede og hakkede tomater, samt tomatpuré. De flåede tomater moses med grydeskeen.

Læg kødet i gryden og hæld oksebouillon over, så de lige er dækket.

Læg låg på og skru ned for varmen. Lad retten simre i mindst 2 1/2 time. Rør engang imellem, så det ikke brænder på. Du kan evt. lave retten i en trykkoger, hvilket kan spare en del tid. En tre kvarter til en times tid skulle kunne gøre det.

Gremolataen

Hak persille og hvidløg fint. Riv skallen af citronen og bland det hele godt.

Retten serveres oprindeligt med en risotto, men almindelige kogte ris er også godt til.

Opskriften tilhører kategorierne:

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk