Perlende lemonade med mælkesyrebakterier
Mælkesyrebakterier gavner vores fordøjelse og denne opskrift er let at gå til. Valle fra yoghurt bruges til, at fermentere lemonaden og derved dannes probiotika.
Opskriften giver 5 glas
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Valle kan du fremskaffe ved at dræne yoghurt naturel i et kaffefilter. Sæt et glas under. Vallen er den væske, der opsamles i glasset.
Bland vallen med de andre ingredienser i et stort glas med patentlåg. Patentlåget sikrer en "udluftning" i glasset.
Lad glasset stå fremme i lyset, ved stuetemperatur i 2 døgn.
Herefter sættes lemonaden på køl.
Den kan nydes med det samme, men bliver mere perlende efter et par dage.
Mælkesyrebakterierne omdanner sukkeret til de perlende bobler. Derfor vil lemonaden også blive mindre sød jo længere tid, der går før du drikker den.
Holdbarheden er lige så længe, du synes den smager godt. Den kan komme til at smage overgæret på et tidspunkt.
Fermentering er en gammel konserveringsmetode, der hindrer mugdannelse. Der kan tilsættes ekstra sødme ved serveringen og den kan også fortyndes yderligere.
Prøv også med andre citrusfrugter som appelsiner eller lime, hjemmelavet hyldeblomstsaft (3 dl i stedet for citronsaft og sukker), most af 100% havtorn bliver også rigtig godt.
Vigtigt: mælkesyrebakterierne har brug for økologisk sukker for at processen virker.