Pommes frites i øldej

Det er næsten med garanti, at man får sprøde pommes frites med denne opskrift

Indtastet af:
Kilde: Efter inspiration fra bloggen Signes Mad

Opskriften giver 4 portioner

Ingredienser:

Olie opsuget af kartoflerne under friturestegning er medregnet i næringsindholdet.

Kartoflerne og forkogning

Skær kartoflerne i ønsket pommes frites form. På billedet er de ca. 1,5-2 cm tykke. Nogle foretrækker at lægge kartoflerne i koldt vand et stykke tid før brug - jeg synes ikke jeg fornemmer nogen særlig forskel på fritterne.

Bring en stor gryde vand i kog og kog de udskårne kartofler i 10-12 minutter - gerne i flere hold. Vandet skal kun simre. Hvor længe de skal koges, afhænger af den større du har skåret fritterne.

Tag kartoflerne op når du fornemmer de begynder at falde lidt fra hinanden i kanten.

Læg kartoflerne på et viskestykke og lad dem dampe af.

Øldejen og friturekogning

Bland ingredienserne (ikke olien) til dejen sammen og hæld kartoflerne heri og vend dem rundt. Vær forsigtig, så kartofler ikke går i stykker.

Varm olien op til ca. 185 grader. Tag en portion kartofler op af dejen og lad dem dryppe lidt af. Kog dem i frituren til de begynder at tage farve.

Læg gerne 1 i olien ad gangen, da flere på en gang vil hænge sammen. Bruger du en fritøse med netkurv, så lad kurven være nedsænket i fritøsen mens du lægger kartoflerne i. Så er risikoen for at de hænger fast i netkurven mindre.

Når kartoflerne er flot gyldne tages de op og lægges på fedtsugende papir.

Drys salt over inden servering.

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk