Stegt lammekølle

Indtastet af:

Opskriften giver 6 portioner

Ingredienser:

Hak rosmarin, hvidløg og pancetta/bacon fint til en blød masse.

Skær mange dybe snit i lammekøllen og pres blandingen af rosmarin, bacon og hvidløg ned heri. Gnid også blandingen over resten af lammekøllen.

Skær løget i store stykker og læg det i en bradepande. Læg lammekøllen ovenpå og hæld olivenolie på den.

Hæld hvidvin i bunden af bradepanden og sæt den i ovnen ved 230 grader i ca. 15 minutter.

Skru ned til 180 grader og steg færdig til lammet har en centrumtemperatur på 71 grader (ca. 1 time).

Øs gerne stegesaft over lammekøllen flere gange undervejs.

 

Når lammekøllen er færdig, kan man lave en sauce af stegeskyen ved at koge den ind sammen med lidt hvidvin, til den tykner lidt.

 

Servers evt. med ovnstegte kartofler og en god salat.

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2019, Opskriftsamleren.dk / L. Andersen