Stuvet hvidkål

Denne nemme ret er god ved juletid sammen med f.eks frikadeller

Ingredienser:

Opskriften giver: 8 portioner


½stkhvidkål skåret i tynde strimler
30gsmør
3spskmel
2 ½dlmælk
2 ½dlkogevand fra kålen
½tskrevet muskatnød
salt og hvid peber
Fremgangsmåde:

Halvér en hvidkål og skær den halve hvidkål i tynde strimler. Hvis du foretrækker grove stykker så er det også ok. Kogetiden skal i så fald nok forlænges.

Kom kålen i en stor gryde og dæk med vand. Bring kålen i kog.

Kog kålen i ca. 15 minutter, alt efter hvor mør du vil have den. Jeg foretrækker selv en ret mør kål.

Hæld kogevandet fra. Gem noget af kogevandet til stuvningen.

 

Smelt smørret i en kasserolle og rør melet ud heri.

Tilsæt lidt efter lidt kogevand og mælk. Lad sovsen koge igennem. Rør i den hele tiden, så den ikke brænder på.

Tilsæt muskatnød, salt og peber efter smag. Ca. 1 1/2 tsk salt passer nogenlunde til denne opskrift.

Bland kål og sovs og retten er færdig.

Der er sikkert mange måder at spise stuvet hvidkål på - jeg foretrækker den sammen med frikadeller eller medister og med kanelsukker på.

kommentarer leveret af Disqus
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (225,55 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
115

6%

fedt
4 g

5%

Mættet
2 g

11%

kulh.
19 g

7%

protein
4 g

8%

Kostf.
5 g

18%

Natrium
26 mg

1%

Anslåede værdier