Bagt blommemarmelade

Nem og lækker måde, at tilberede marmelade på. Smagen bliver meget intens, da sukkeret karamelliseres rundt om blommerne, uden at de koges i stykker.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Kilde: ganeoggaffel.dk, har inspireret til opskriften

Skær blommerne i mindre bidder, da de ikke koger ud, ændres størrelsen ikke væsentligt. 
 
Kom blommerne i en stor bradepande, hvor de ligger tæt, men ikke i et tykt lag. En stor overflade fordamper hurtigere.
 
Bland sukker og krydderier med blommerne.
 
Sæt blommerne ind i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft. Varmluften øger fordampningen, så bagningen bliver hurtigere.
 
Vend rundt i blandingen en gang imellem. De skal ca. bage en time eller mere indtil sukkeret er karamelliseret og marmeladen er lidt sej i konsistensen. I starten kan du kigge til dem hver 20. min., derefter hver 10. min., og når det nærmer sig og de koger i kanten hvert 5. min.
 
Hældes straks på rene skoldede glas og lukkes til.

  175°C  60 minutter

Kategorier:
Tilbehør
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 glas (700,64 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
831

42%

fedt
2 g

3%

Mættet
<1 g

3%

kulh.
202 g

75%

protein
3 g

7%

Kostf.
11 g

43%

Natrium
20 mg

1%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus