Bankekød

Lækker opskrift fra mormors køkken.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 4 personer

Ingredienser:

0 ¾kgBankekød
2spskHvedemel
½tskSalt
1drysPeber, sort
10gSmør, saltet
2stkLøg, rå
3stkLaurbærblad
4dlVand
2tskMaizena
1dlVand

Bank kødet. Hæld mel, salt og peber i en tallerken og bland det, inden hver siden af bankekødet vendes heri.

Steg 2-3 stykker bankekød ad gangen til det er brunet let og læg det på en tallerken imens resten steges.

Hak løget og brun dem i gryden. Tilsæt kød, vand, laurbær og lad det simre 1,5 time.

Jævn saucen om nødvendigt med Maizena udrørt i vand. Hold lidt igen på jævningen til passende tykkelse opnås.

Smag til med salt og peber, tilsæt evt. Kulør.

Server med kartoffelmos hvis det skal være klassisk. Bagte rodfrugter vil også være lækkert tilbehør.

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 personer (357,46 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
331

17%

fedt
11 g

16%

Mættet
5 g

26%

kulh.
15 g

6%

protein
42 g

84%

Kostf.
2 g

8%

Natrium
272 mg

11%

Anslåede værdier