Burgerboller

Dejlige bløde fuldkornsburgerboller

Indtastet af:Henriette

1. Opløs gær i det lunkne vand. Tilsæt mel, klid, sukker og salt. Hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen i 10 minutter til den er smidig, elastisk og slipper skålen. Tilsæt evt. det resterende mel og ælt dejen igen. 

2. Tilsæt olien og ælt dejen yderligere 5 minutter.

3. Stil dejen lunt og tildækket til at hæve 1 time.

4. Form dejen til 8 lige store boller.

5. Hver bolle trykkes flad i en tallerken med sesamfrø inden de lægges på en beklædt bageplade.

6. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter.

7. Efter 20 minutter lægges en bageplade eller et spækkebrædt ovenpå klædet og den trykkes let ned. Placer lidt vægt oven på, eks. en dåse flåede tomater. Lad bollerne hæve endnu 1 time under pladen.

8. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og bag bollerne midt i ovnen 10-14 minutter. 

  200°C  10-14 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 stk (89,39 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
296

15%

fedt
12 g

18%

Mættet
1 g

7%

kulh.
40 g

15%

protein
8 g

16%

Kostf.
5 g

19%

Natrium
343 mg

14%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus