Efterårsboller

Med æbler og nødder

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 16 boller

Ingredienser:

1. Dag
2dlVand
1gGær evt.
2spskSurdej
100gRugmel
100gDurummel, fuldkorns
2. Dag
200gSpeltmel, fuldkorns
1spskFiberhusk
3dlVand
2tskHonning
1 ½tskSalt
400gHvedemel
1dlÆblemost, uspec.
2stkÆbler, revet groft
60gValnødder

1. Dag:

Rør alle ingredienserne under 1. dag, sammen i en skål og lad den stå tildækket med et viskestykke til dagen efter.

 

2. Dag:

Hæld fordejen i en røremaskine, tilsæt fiberhusk, æblemost, vand, honning, salt og de to slags mel. Ælt det 15-20 min.

 

Riv imens æblerne groft og bræk valnødderne til mindre stykker. Tilsæt i dejen og ælt til det er jævnt fordelt. Tilsæt evt. lidt ekstra mel. Dejen er meget våd og klistret, den skal minde om blød tyggegummi i konsistens. Den hæver derfor bedst i form, så den har støtte til at hæve op.

Kom dejen op i minirugbrødsforme eller lign. med 2 skeer, glat overfladen med en våd dejskraber og lad den hæve 1-2 timer.

 

Pensel med kaffe, vand eller æg og bag ved 220 grader i 15-20 min.

Hvis du bager med varmluft, så skru ned til 200 grader, når bollerne er sat i ovnen.

  220°C  15 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 boller (93,04 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
217

11%

fedt
3 g

5%

Mættet
<0 g

1%

kulh.
41 g

15%

protein
6 g

12%

Kostf.
4 g

14%

Natrium
148 mg

6%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus