Havrekiks med gulerod og tranebær

Sprøde lækre kiks, som både er lette og hurtige at lave. Vil passe rigtig godt til ost, men smager også fortrinligt som de er.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Bland de tørre ingredienser i en skål.

Hak de tørrede tranebær i lidt mindre bidder og hæld dem i skålen.

Riv guleroden fint og kom i skålen.

Hæld olie og vand ved og rør det hele hurtigt sammen.

Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir til ca. 2-3 mm tykkelse. Fjern det øverste stykke og skær kiksene ud i 25 stk. Et pizzahjul er nemt at bruge til udskæringen.

Bag ved 175 grader i ca 15 min. Tag dem ud hvis de begynder at tage farve.

Når de er kølet af kan du teste om de er sprøde, ellers giv dem 5 min mere og køl af igen. Dette kan gentages, hvis det er nødvendigt, men husk hele tiden at holde øje med farven.

Når de er helt kolde kan de opbevares i en dåse med tætsluttende låg.

 

Info low fodmap: alm. havregryn har begrænsning til 25 g. pr. servering. Det svarer til en femtedel af portionen. Tryk på ingrediensen "havregryn" for uddybning af hvilke havregryn der har en højere grænse.

  175°C  15 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 kiks (11,55 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
47

2%

fedt
2 g

3%

Mættet
<0 g

1%

kulh.
5 g

2%

protein
<1 g

2%

Kostf.
<1 g

2%

Natrium
45 mg

2%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus