Havtorncurd

Lækker curd, hvor havtorns passionsfrugtagtige smagsnuancer kommer frem. Pragtfuld i fyldte chokolader eller som smørrepålæg.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 4 Små glas

Ingredienser:

200gHavtorn saft, 100% frugt
100gSmør, saltet
200gRørsukker
2stkÆg
2bladeHusblas

Læg husblas i blød i rigeligt vand.

Bland alle ingredienser i en kasserolle undtagen husblas.

Rør under middelvarme og tag den af varmen når den tykner.

Klem overskydende vand af husblassen og kom den i curden.

Rør til husblassen er helt opløst.

Sigt evt. curden. Dette kan bruges som redningsmanøvre, hvis æggehviden er begyndt, at sætte sig som små hvide klumper.

Hæld curden på glas. Når de er afkølet, opbevares de koldt.

Holdbarhed på køl 1-2 uger. Hvis det er lykkedes, at aktivere vacuum i glasset holder den længere, når den er uåbnet.

Fif: prøv at røre noget af curden op med flødeskum, så får du den lækreste mousse.

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Små glas (152 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
447

22%

fedt
24 g

35%

Mættet
14 g

70%

kulh.
52 g

19%

protein
5 g

9%

Kostf.
1 g

5%

Natrium
133 mg

6%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus