Kernebrød med nødder

Lækkert, nemt brød uden mel. Nødder og kerner kan varieres og ligeledes med siruppen. Så du bestemmer, om det skal være mørkt og maltet eller lyst...

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Kilde: mynewroots.blogspot.com

Vej alle tørre ingredienser af, i den bageform du vil bruge og bland dem godt sammen.

Smelt fedtstof sammen med vand og sirup og rør det i formen.

Rør grundigt rundt med en dejskraber og kom helt til bunds og ud i hjørnerne, så det hele bliver ensartet og der ikke er flere tørre steder.

Mas derefter det hele godt sammen, ned i formen og glat overfladen.

Så skal dejen hvile fra 2 timer eller til dagen efter. Den skal være fast og holde sammen.

Bages ved 175 g. i 30 min. Vendes derefter ud af formen og bages i yderligere 30-40 min. eller til brødet lyder hult når du banker på det.

Afkøles inden det skæres.

Fryseegnet, gerne i skiver, de kan tøes op direkte i brødrister.

  175°C

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 brød (778,65 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
2730

136%

fedt
188 g

268%

Mættet
17 g

84%

kulh.
171 g

63%

protein
84 g

167%

Kostf.
72 g

286%

Natrium
1727 mg

72%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus