Kødsovs og spaghetti

børnenes favorit

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 5 portioner

Ingredienser:

2spskOlivenolie
1stkløg, hakket
500ghakket oksekød
1dåseTomat, flået, konserves
1dlKetchup, Heinz
1tskpaprika
1tskSalt
1drysFriskkværnet peber
1spskBalsamico, mørk

350gSpaghetti
3ltrVand
3spskSalt
En stor gryde sættes over med 3 ltr vand og 3 spsk. salt. Når det koger tilsættes spaghetti som koger ca 11 min. (tjek vejledning på pakken). Smag om den er tilpas kogt, inden du hælder kogevandet fra.

Imens pastavandet er ved at komme i kog, pilles og hakkes løget. Olivenolie varmes op på en pande og løgene svitses deri. Oksekødet svitses med når løgene er klare. Når alt kødet er brunet hældes fedtstoffet fra panden.
Flåede tomater, ketchup og krydderier tilsættes. Simrer ca. 10 min. Smages til, jævnes evt med  1 tsk. maizena rørt ud i en dl. vand, skal derefter koges 1 min.

Serveres med kogt broccoli, eller andet grønt.


Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (272,14 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
517

26%

fedt
15 g

22%

Mættet
<1 g

4%

kulh.
60 g

22%

protein
31 g

62%

Kostf.
4 g

15%

Natrium
492 mg

20%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus