Krydderkage med squash

Lækker fusion mellem kage og brød, som tilfredsstiller den søde tand. Smør evt. brødet med flødeostglasur eller andet lækkert.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Kilde: Madbanditten

Pisk æg, fløde, smeltet smør og sødning sammen.

Riv squashen groft og knug lidt af væden af.

Bland den i skålen sammen med krydderier, bagepulver, Pofiber og mandelmel.

Dejen bliver tyk pga. fibrene. Vend de grofthakkede valnødder i.

Smør et stykke bagepapir og for en bageform med det.

En lille brødform skal bages ca 40 min. Ved 170 g.

Fif: en sundere flødeostglasur kan laves med 200 g. flødeost/laktosefri friskost lidt vanillepulver og 1-2 spsk. Suvida eller anden sødning.

Low FODMAP: selvom der er flere gule ingredienser er de samlet set under grænsen, hvis du holder dig til maks 2 stykker. Er du ikke sikker på om du tåler pofiber, skal du prøve forsigtigt af med mindre mængder. Pofiber er ikke testet, men mange tåler det, formentlig fordi det er baseret på kartofler.

  170°C  40 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 skiver (73,54 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
193

10%

fedt
13 g

19%

Mættet
6 g

30%

kulh.
11 g

4%

protein
4 g

8%

Kostf.
4 g

15%

Natrium
181 mg

8%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus