Nøddekurve

Sprøde nøddekurve - lige til at fylde med is eller frugt...

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Kilde: magasinetmad.dk

Opskriften giver 8 stk

Ingredienser:

75ghasselnødder
75gsmør
75gglukosesirup
75gsukker
½dlHvedemel

Nødderne hakkes og æltes med de øvrige ingredienser til en dej. Rul ud til en pølse og skær ud i 8 ens stykker.

Bag stykkerne på bagepapir, en ad gangen, da dejen flyder meget ud. Rul dejen til en kugle og pres en fordybning ned i midten - se evt. billede 2. Dette giver en mere ensartet bagning, ellers bliver kanten nemt for mørk i forhold til midten. Farven skal være ensartet gyldenbrun, det tager ca 8-10 min.
 
Sæt et glas klar, og put kagen henover, når det lige er kølet en lille smule af, men stadig er meget varm og fleksibel. Kagen kan godt blive på bagepapiret, men så skal du holdet papiret ind mod glasset, så kagen kan tage form efter det. Pas på du ikke brænder fingrene på det varme fedtstof, der løber af. Alternativt kan kagen flyttes over på glasset med en paletkniv, men dette er med større risiko for at den går i stykker.
 
Kan bages i god tid og opbevares i dåse indtil serveringen.
 
Obs: næringsberegningen holder ikke, da løber meget fedststof fra kagen under bagningen, så der vil være færre kalorier end angivet.
 
 

  175°C  8 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 stk (35,94 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
205

10%

fedt
12 g

18%

Mættet
5 g

26%

kulh.
22 g

8%

protein
2 g

4%

Kostf.
<1 g

4%

Natrium
41 mg

2%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus