Rugbrødsresteboller

Lækre boller lavet på resterne af dit rugbrød

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Dejlige luftige boller af dine rugbrødsrester
Foto: Leif Andersen, 2012
Rugbrødet skæres i tern og kogende vand hældes over. Lad blandingen afkøle til det er lillefingervarmt.
Gæren udrøres i 1 dl. lunt vand og røres i.
Bland de øvrige ingredienser i. Hæld melet i lidt efter lidt til den ønskede konsistens. Dejen skal klistre, men nogenlunde holde formen.
Hæves i ca. 45 minutter i en skål.
Med våde hænder sættes ca. 17 klumper dej på en bageplade og drysses evt. med lidt hvedemel gennem en sigte.
Lad bollerne hæve ca. 20-30 minutter.
Bages ved 190 grader varmluft. 

  190°C  20 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 stk (132,42 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
294

15%

fedt
2 g

2%

Mættet
<0 g

1%

kulh.
63 g

23%

protein
8 g

16%

Kostf.
5 g

20%

Natrium
248 mg

10%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus