Stegt lammekølle

Indtastet af:Leif Andersen

Opskriften giver 6 portioner

Ingredienser:

1stklammekølle
2fedHvidløg
2kvisteRosmarin
80gitaliensk pancetta eller bacon
1stkløg
1dlOlivenolie
1glastør hvidvin
Evt. sauce
½glastør hvidvin

Hak rosmarin, hvidløg og pancetta/bacon fint til en blød masse.

Skær mange dybe snit i lammekøllen og pres blandingen af rosmarin, bacon og hvidløg ned heri. Gnid også blandingen over resten af lammekøllen.
Skær løget i store stykker og læg det i en bradepande. Læg lammekøllen ovenpå og hæld olivenolie på den.
Hæld hvidvin i bunden af bradepanden og sæt den i ovnen ved 230 grader i ca. 15 minutter.
Skru ned til 180 grader og steg færdig til lammet har en centrumtemperatur på 71 grader (ca. 1 time).
Øs gerne stegesaft over lammekøllen flere gange undervejs.
 
Når lammekøllen er færdig, kan man lave en sauce af stegeskyen ved at koge den ind sammen med lidt hvidvin, til den tykner lidt.
 
Servers evt. med ovnstegte kartofler og en god salat.
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (372,17 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
566

28%

fedt
33 g

47%

Mættet
10 g

52%

kulh.
3 g

1%

protein
60 g

120%

Kostf.
<1 g

2%

Natrium
387 mg

16%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus