Stikkelsbærcrumble

Syrligsød crumble med sprød top. Server f.eks. med flødeskum, vanilleis eller kanelparfait.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 10 portioner

Ingredienser:

1000gStikkelsbær, rå
100gRørsukker
1tskVanille, pulver
3spskMaizena
Crumble:
100gHavregryn
100gRørsukker
100gMel
½tskVanille, pulver
100gSmør, saltet
25gMandel, rå

Læg de rensede stikkelsbær i et ildfast fad eller lille bradepande. Bland sukker, majsstivelse, og vanillepulver sammen og fordel det over bærrene.

Smuldr havregryn, mel, sukker, vanillepulver og smør sammen. Det kan med fordel gøres i en minihakker e.lign. Fordel crumbledejen over stikkelsbærrene.

Bages ved 180 grader i ca. 40 min.

Hak mandlerne og fordel over crumblen, så de bages med de sidste 10 min.

Crumblen er færdig, når den er gylden på toppen og stikkelsbærrene begynder at koge lidt op langs kanten.

  180°C  40 minutter

Kategorier:
Kager
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (135,55 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
291

15%

fedt
11 g

15%

Mættet
6 g

28%

kulh.
46 g

17%

protein
4 g

8%

Kostf.
5 g

20%

Natrium
39 mg

2%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus