Ymerdrys

Lækkert sprødt drys lavet af en rest rugbrød.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 5 portioner

Ingredienser:

50gRugbrød, fuldkorn
Rugbrødet rives eller hakkes fint. Spredes ud i et tyndt lag på bagepapir.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. eller til det er helt tørt og sprødt. Vend rundt i det nogle gange undervejs, det får en karakteristisk klirrende lyd når det er færdig.

Hak det evt. finere med en kniv eller brug en bagerulle til at kvase det under.

Køles helt af og opbevares i tætsluttende glas eller dåse. 

Smager dejligt som det er, kan evt. tilsættes lidt brun farin. Kan bruges som ymerdrys, som drys på frugtgrød eller som drys i en sundere version af æblekage.

  200°C  10 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (8,7 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
20

1%

fedt
<0 g

0%

Mættet
<0 g

0%

kulh.
5 g

2%

protein
<1 g

1%

Kostf.
<1 g

3%

Natrium
52 mg

2%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus