Banansorbet

Med et lækker syrlig strejf fra citron

Indtastet af:

Opskriften giver 5 portioner

Ingredienser:
Pres citroner til du har 1 dl frisk saft, det svarer til ca. 3-4 citroner.


Hæld citronsaften i en skål med de skrællende bananer og blend dem godt. Tilsæt sukkeret og blend igen. 


Hæld den pasteuriserede æggehvide i og rør den ud i ismassen (det er rigtig nok, hviden skal ikke piskes, hvis der bruges ismaskine*).


Hæld blandingen op i ismaskinen og kør til den er færdig. Sæt en tom bøtte i fryseren, som isen hældes over i, frys den gerne yderligere i fryseren. 


*Hvis du ikke har ismaskine, fryser du massen inden æggehviden tilsættes. Der skal røres hver halve time, og hviden piskes stiv og tilsættes, når det er grødis.


Isen har en dejlig blød konsistens og kan kuglens op direkte fra fryseren. Den er dog ikke så velegnet at spise direkte fra ismaskinen, da den er meget blød, hvis den ikke fryses yderligere.

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2019, Opskriftsamleren.dk / L. Andersen