Brunkager

Sprøde og lækre, med små tern af hjemmesyltet appelsin (den kan også købes), mandler og pistacienødder.

Indtastet af:

Opskriften giver 100 stk

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Smelt smør, sirup og brun farin sammen ved svag-jævn varme, til det er ca 70 grader. Det må ikke koge!

Imens det afkøler, blandes mel, krydderier, syltet appelsinskal i små tern og nødder i en skål.

Potasken røres ud i vandet og røres derefter i den lune smørblanding. Som bagefter røres i melblandingen. Rør til det er godt fordelt og saml hurtigt dejen.

Pres dejen i en form på ca. 9 x 18 cm, der er foret med bagepapir. Sættes på køl til dagen efter eller til du har tid til at bage dem. Dejen kan holde sig i nogle uger, så man kan bage en lille smule ad gangen og få friskbagte brunkager mange gange.

Inden bagning deles brunkagedejen i tre og skæres tyndt ud, ca. 1-2 mm.

Lægges på bagepapir på en bageplade, med lidt afstand imellem.

Bages ved 180 grader ca. 5-6 min. eller mere. Alt afhængig af ovn og tykkelse på kagerne.

Køles helt af, inden de kommes i en dåse.

  180°   5 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk