Chokoladekage med squash

Lidt overraskende, men squash i chokoladekage er bare superlækkert. Denne version er fudgy, på den brownieagtige måde og så er den jo næsten sund...

Indtastet af:

Opskriften giver 6 Stykker

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Brug gerne foodprocessor eller minihakker.

Riv squashen fint. Hæld de tørre ingredienser i og bland sammen.

Hæld de våde ingredienser i og blend.

Smør en form ca. 18 cm Ø eller fyld evt. I muffinforme.

Drys evt. chokolade og flagesalt over toppen.

Bag enten i microovn, 3 min fuld effekt, hvil 1 min. Giv herefter 30 sek. af gangen efterfulgt af pause, indtil kagen er bagt i midten, til den giver efter ved et tryk.

Kan også bages i alm. ovn i ca. 20 min. ved 200 grader.

Tjek kagerne efter ca. 15 min. hvis du bruger muffinforme.

Fif; ristede hakkede nødder vil også være rigtig lækker i kagen. Evt. hampefrø, hvis det skal være rigtig sundt. Havregryn kan fint udskiftes med boghvedeflager.

Info Low FODMAP: Fuldkornspelt skiftede i 2015 status til ikke tilladt, så under elimination anbefales økologisk sigtet spelt eller glutenfrit mel. Under genintroduktionen kan opskriften bruges til at teste oligo -fruktaner.

  200°   20 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk